Kelder waterdicht maken - Het Zuiden b.v.

Kelder waterdicht maken
Menu
Ga naar de inhoud
vochtbestrijding
Al meer dan 60 jaar is het Zuiden gespecialiseerd in het waterdicht maken van kelders. Als u last heeft van vochtproblemen in uw kelder, staan wij klaar om het voor u op te lossen. Naast kelders behandelen we ook liftschachten, parkeerkelders, vijvers en zwembaden om ze waterdicht te maken. Kortom, we bieden gegarandeerde waterdichting voor allerlei objecten.

Omdat elke kelder uniek is, passen wij verschillende systemen toe voor de afdichting. We beginnen met het grondig verwijderen van oud en loszittend stucwerk. De kimnaad en de wand-vloeraansluiting worden uitgehakt tot aan de gezonde ondergrond en vervolgens afgedicht met waterdichte mortel.

Het waterdicht maken van uw kelder wordt uitgevoerd met de juiste vochtbehandeling. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe we te werk gaan:

Kelder aan binnenzijde waterdicht maken

De wanden worden bedekt met meerdere lagen waterdichte mortel. Binnenmuren die grenzen aan de buitenmuur worden losgemaakt, zodat de waterdichte laag als een soort kuip kan worden aangebracht. Vochtbestendige saneerpleister kan worden toegepast voor een nette afwerking van de kelder.
Lopende waterlekken worden geïnjecteerd en als de vloer ook lekt, ondergaat deze een grondige behandeling, waarbij de oude toplaag wordt verwijderd en vervangen door een beschermende vloeivloer.

kelder waterdicht maken    kelder waterdicht maken binnenkant

Betoninjectie

Voor betonnen kelders met lekkages op scheuren, grindnesten en stortnaden gebruiken we geavanceerde injectieapparatuur. Met speciale harsen, gels en injectiemortels kunnen we onder hoge of lage druk injecteren. Grindnesten worden zorgvuldig uitgehakt en met waterdichte mortel gedicht.

Kelder aan buitenzijde waterdicht maken

Bij nieuwbouw kan de kelder preventief worden beschermd tegen vocht en water, wat kosten bespaart ten opzichte van interne maatregelen. Bestaande kelders kunnen achteraf van buitenaf waterdicht worden gemaakt, mits de kelder rondom toegankelijk is.
De ondergrond wordt grondig gereinigd, grote gaten en scheuren worden gedicht met waterdichte mortel, en een afdichting systeem op basis van hoogwaardige 2 componenten scheur overbruggende minerale afdichtingsmortel wordt handmatig of met moderne spuitapparatuur aangebracht. Op deze manier blijft uw kelder jarenlang beschermd tegen water en vocht van buitenaf.

kelder waterdicht maken buitenkant

Alle genoemde systemen behoren tot de categorie zeer specialistische sanering. Bij het Zuiden werken we met grote precisie en leveren we zonder uitzondering vakwerk.

Heeft u hulp nodig bij het waterdicht maken van uw kelder? Neem gerust contact met ons op.


Terug naar de inhoud