Kelder waterdicht maken

Kelders waterdicht maken is al meer dan 50 jaar dé specialiteit van vochtweringsbedrijf het Zuiden. Water- en vochtoverlast in kelders is onze specialiteit.

Heeft u last van vocht in uw kelder? Het Zuiden lost het graag voor uw op. Het waterdicht maken van kelders is onze specialiteit. Maar ook ook liftschachten, parkeerkelders, vijvers en zwembaden maken we waterdicht. Kortom ieder object dat een gegarandeerde waterdichting vraagt.

Wij maken uw kelder waterdicht

Omdat elke kelder anders is, gebruiken wij verschillende systemen bij de afdichting. Oud en loszittend stucwerk wordt eerst grondig verwijderd. Tevens wordt de kimnaad/wand- vloeraansluiting uitgehakt tot aan de gezonde ondergrond en dichtgezet met waterdichte mortel.

Uw kelder waterdicht maken doen wij met de juiste vochtbehandeling. Graag willen wij u een aantal voorbeelden geven op welke wijze wij te werk gaan.

kelder waterdicht maken

kelder na het waterdicht maken

Kelder aan binnenzijde waterdicht maken

De wanden worden voorzien van meerdere lagen waterdichte mortel. Eventuele binnenmuren, welke aan de buitenmuur grenzen, worden losgemaakt zodat de waterdichte laag als een soort kuip wordt aangebracht. De wanden kunnen voorzien worden van vochtbestendig saneerpleister met als resultaat dat de kelder er weer netjes uitziet.

kelder waterdicht maken aan de binnenkant

kelder voorzien van vochtbestendig saneerpleister

Eventuele lopende waterlekken worden geïnjecteerd. Als blijkt dat de vloer ook lekt, ondergaat deze eveneens een grondige aanpak, waarbij de oude toplaag wordt verwijderd. Vervolgens wordt hij voorzien van een beschermende vloeivloer.

Betoninjectie

Betonnen kelders vertonen doorgaans alleen waterlekkages op scheuren, grindnesten, stortnaden en dergelijke. Het Zuiden gebruikt de modernste injectieapparatuur bij betonreparatie. In combinatie met speciale harsen, gels en injectiemortels kan onder hoge of lage druk worden geïnjecteerd. Grindnesten worden zorgvuldig uitgehakt en met speciale waterdichte mortel dichtgezet.

Volvlakkige injectie

Bij dit systeem wordt er dwars door de wand of vloer heen geboord in een soort rasterpatroon. Hierin wordt een injectiepakker geplaatst. Met een speciale drie-componentenpomp wordt een milieuvriendelijke gel geïnjecteerd. Er wordt geïnjecteerd tot de gel uit het volgende injectiepunt komt, zodat het vlak volledig wordt afgedicht. Na het verwijderen van de pakkers worden de gaten dichtgezet. Als de muren volledig droog zijn, kunnen ze worden afgewerkt met een minerale afwerking.

Kelder aan buitenzijde waterdicht maken

Bij nieuwbouw kan de kelder preventief worden beschermd tegen vocht en water. Hiermee kan een behoorlijk bedrag worden bespaard ten opzichte van binnenuit. Ook reeds bestaande kelders kunnen we achteraf van buiten waterdicht maken. Hierbij moet het wel mogelijk zijn de kelder rondom uit te graven.

De ondergrond dient grondig te worden gereinigd, waarbij grote gaten en scheuren worden dichtgezet met waterdichte mortel. Een afdichtsysteem op basis van hoogwaardige kunststof bitumenemulsie wordt handmatig of met behulp van moderne spuitapparatuur aangebracht. Door uw kelder op deze manier waterdicht te maken blijft deze jarenlang beschermd tegen water en vocht van buitenaf. Immers het probleem wordt aangepakt voordat het schade kan aanrichten.Specialistisch vakmanschap

Alle genoemde systemen behoren tot de categorie van zeer specialistische sanering. Wij van het Zuiden gaan met de grootste precisie te werk en leveren zonder uitzondering vakwerk.

Kunnen wij u ook helpen met het waterdicht maken van uw kelder? Neem gewoon eens contact op.55 jaar ervaring in vochtwering
Vochtweringsbedrijf Het Zuiden B.V.
Rosseelstraat 4a
5625 HH Eindhoven
Tel.: (040) 243 43 19
info@hetzuiden.nl

Logo erkend vochtspecialist© Vochtweringsbedrijf Het Zuiden B.V.
Rosseelstraat 4a
5625 HH Eindhoven
Tel.: (040) 243 43 19
info@hetzuiden.nl
KvK Eindhoven nummer: 17120389
Het Zuiden is een naam in het waterdicht maken van kelders en muren. Vochtbestrijding sinds 1964.

Kelder waterdicht maken | Vochtbestrijding | Waterafstotend maken | Betonreparatie | Opstijgend vocht | Onze partners | Contact

Algemene voorwaarden